احیا و بازسازی معادن متروکه دماوند در جلوگیری از تخریب محیط زیست تاثیرگذار است/ سیستم فاضلاب شهرک صنعتی آیینه‌ورزان در دست اجرا است/ سیستم دفع پسماند شهرک صنعتی آیینه‌ورزان متأسفانه مناسب نیست

معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه احیا و بازسازی معادن متروکه دماوند در جلوگیری از تخریب محیط زیست تاثیرگذار است، گفت: سیستم فاضلاب شهرک صنعتی آیینه‌ورزان در دست اجرا است، ولی سیستم دفع پسماند شهرک صنعتی آیینه‌ورزان متأسفانه مناسب نیست.

به گزارش تاررود، مهرداد کتال محسنی در نشست شورای برنامه‌ریزی استان مشترک با کمیته برنامه‌ریزی شهرستان دماوند که با حضور استاندار تهران و هیات همراه در فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: ۱۴ درصد مساحت استان تهران را شهرستان دماوند به خود اختصاص داده است ولی با توجه به وسعت، تنها کمتر از یک درصد جمعیت در این منطقه وجود دارد که به لحاظ محیط زیستی و آمایشی، بارگذاری بیشتر جمعیت در سطح شهرستان با درنظر گرفتن شرایط زیست محیطی امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: ۷۴ درصد جمعیت شهرستان دماوند مربوط به نقاط شهری و ۲۶ درصد آن مربوط به نقاط روستایی است که با توجه به این میزان، نشان می‌دهد ۵۲ درصد جمعیت در دماوند و ۳۱ درصد در رودهن و مابقی جمعیت در سه شهر دیگر شهرستان تقسیم شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه لازم است در مرحله نخست جمعیت را در روستا حفظ کنیم، گفت: شهرستان دماوند برای توسعه نیازمند تقویت زیرساخت‌های بخش کشاورزی، گردشگری و صنعت است.

کتال محسنی به شهرک صنعتی آیینه‌ورزان اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون در این مرکز که ۲۰ واحد تولیدی دارای مجوز محیط زیست وجود دارد و سیستم فاضلاب آن نیز در دست اجرا است ولی سیستم دفع پسماند آن متأسفانه مناسب نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: شهرک صنعتی دماوند (۲) نیز اخیراً مجوز ارزیابی و محیط زیست آن صادر شده و امیدواریم هرچه زودتر فعال شود.

وی به توسعه صنایع تبدیلی اشاره و خاطرنشان کرد: صنایع غذایی، صنایع هایپر، صنایع کشاورزی، صنایعی که مستثنا از محدوده ۱۲۰ کیلومتری تهران هستند را به جای متمرکز کردن در جنوب تهران، می‌توانیم محدوده شرق استان و شهرستان دماوند که پتانسیل این مهم را دارند، توسعه دهیم.

معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران به نگرانی‌های بخش معدن در دماوند اشاره کرد و گفت: هم اکنون معادن متعددی در شهرستان فعالیت می‌کنند و بخش قابل توجهی از آنها در منطقه شکار ممنوع فعالیت می‌کنند که یکی از نگرانی‌های ما تخریب محیط زیست و منابع طبیعی است که امیدواریم معادن متروکه در شهرستان بازسازی و احیا شود و همچنین نظارت دقیق در این بخش صورت گیرد.

وی ادامه داد: شهرستان دماوند دارای ۲ منطقه تحت مدیریت، ۲ اثر طبیعی ملی دریاچه تار و هویر و همچنین منطقه شکار ممنوع کوه سفید با حدود ۱۱۱ هزار هکتار است که در مجموع حدود ۵۸ و نیم درصد از مساحت شهرستان دماوند جزو منطقه شکارممنوع و تحت مدیریت محیط زیست قرار دارد.

کتان محسنی با بیان اینکه شهرستان دماوند کمتر از یک درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهد ولی یک و چهار دهم درصد پسماند عادی استان را شهرستان تولید می‌کند، گفت: هم‌اکنون پسماندهای عمرانی و ساختمانی شهرستان از ۴۵ درصد به ۷۵ درصد رسیده است و این نشان می‌دهد که ساخت و ساز در این منطقه رو به افزایش است و منطقه دارای جمعیت شناور می‌باشد.

وی یکی از نیازهای شهرستان را ایجاد سیستم تصفیه فاضلاب شهرستان دانست.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن