راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی استفاده از بخش سرمایه‌گذاری خصوصی است/ پیست آبعلی فرصت طلایی برای شهرستان دماوند می‌باشد

فرماندار شهرستان دماوند با بیان اینکه راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی استفاده از بخش سرمایه‌گذاری خصوصی است گفت: پیست آبعلی فرصت طلایی برای شهرستان دماوند می‌باشد.

به گزارش تاررود، مجید صفری در اولین نشست هماهنگی امور شهری و روستایی شهرستان دماوند اظهار کرد: مهمترین موضوع در این خصوص بحث شورای سرمایه‌گذاری است، در واقع راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی و تامین اعتبار امور عمرانی و پروژه‌های شهری و روستایی استفاده از بخش سرمایه‌گذاری خصوصی است.
وی افزود: برای اینکه چنین اتفاقی رخ دهد باید شرایط و بستر لازم فراهم شود تا سرمایه‌گذاران احساس امنیت کرده و به موضوعاتی که ما با آنها درگیر هستیم ورود کنند.
فرماندار شهرستان دماوند ادامه داد: بر این اساس، آیین‌نامه‌ای به شهرداری‌ها ابلاغ شده و باید شورای برنامه‌ریزی در شهرداری‌ها فعال شود و پس از تشکیل نشست، گزارش به فرمانداری ارائه شود.
صفری خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز بسیاری از موارد نتوانستیم از شهرها به صورت کامل استفاده کنیم، به عنوان مثال با گذشت۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، در منطقه پیست آبعلی که فرصتی طلایی است، به جای کسب درآمد در حال هزینه برای نگهداری آن هستیم؛ در حالی که باید ساماندهی مالکیت صورت گیرد و پس از آن با اعلام فراخوان سرمایه‌گذاران به ارائه طرح بپردازند.
وی تاکید کرد: پیست آبعلی در تمام سال باید مورد استفاده قرار گیرد و تنها به زمان بارش برف محدود نباشد؛ می‌توان با احیای پیست چمن و هتل از قابلیت این مجموعه استفاده شود.
فرماندار شهرستان دماوند بیان کرد: متاسفانه این امر شهرهای دیگر را نیز در برمی‌گیرد چرا که فرصت سرمایه‌گذاری زیادی داریم اما باید محکم پای این موضوع بایستیم و به نظر می‌رسد که بهترین راه در این خصوص شورای سرمایه‌گذاری است.
صفری عنوان کرد: در این خصوص شورای شهرداری‌ها باید برنامه و گزارش نشست خود را ارائه دهند؛ همچنین در بخش شهری قصد ما این است که شورای سرمایه‌گذاری شهر را تقویت کنیم، در بخش روستایی نیز حتما در بخش رودهن و مرکزی شورای سرمایه‌گذاری بخش وجود باشد.
وی تصریح کرد: دهیاری‌ها با امکانات موجود می‌توانند فعالیت زیادی کنند که اگر در بخش روستایی فرد سرمایه‌گذاری قصد ورود داشته باشد آیین‌نامه شهرداری‌ها در خصوص شورای سرمایه‌گذاری در بخش پیاده شود.

*خروجی شرکت بازیافت مشهود باشد

فرماندار شهرستان دماوند یادآور شد: بسیاری از امورات مربوط به کشاورزی، دامداری و صنایع‌دستی در روستاها توسط روستاییان ساده‌تر است؛ در بخش گردشگری در رودهن و بخش مرکزی روستاهایی داریم که قابلیت گردشگری دارند اما اقدامی در این زمینه انجام نمی‌شود که این جای سوال دارد؛ در این راستا تاکید ما بر تشکیل شورای سرمایه‌گذاری در دو بخش دماوند و رودهن است.
صفری گفت: موضوع بعدی احیای شورای هماهنگی شهرستان دماوند است که در این خصوص می‌توان موضوعات کلی را مطرح کرد و هماهنگی لازم صورت می‌گیرد.
وی با پرداخت به موضوع بازیافت اذعان داشت: در حال حاضر شرکتی در این خصوص تشکیل شده است، اما در نهایت باید منجر به تاسیس کارخانه بازیافت شود و این امر ارتباط مستقیمی به شهرداران دارد، به هر روی خروجی شرکت بازیافت باید مشهود باشد .
فرماندار شهرستان دماوند اضافه کرد: قبلا زمینی در این خصوص در نظر گرفته بودیم، در سال گذشته نیز تعدادی از سرمایه‌گذاران وارد شده بودند؛ اما باید با تکنولوژی روز و برنامه مدون به آن پرداخت.
صفری عنوان کرد: موضوع بعدی در این راستا مربوط به برنامه و بودجه است اگر بودجه را به عنوان برنامه تلقی کنیم قطعا به نتیجه بهتری می‌رسی؛ از این رو لازم است که در تنظیم بودجه شهرداری‌ها دقت لازم به عمل آید، چرا که بسیاری از مشکلات ما به دلیل عدم دقت لازم در زمینه بودجه است.
وی با پرداخت به بحث برون‌سپاری امور شهرداری‌ها تاکید کرد: این امر از اهمیت خاصی برخوردار است، اما به نظر می‌رسد که عزمی برای شهرداری‌های ما در این خصوص وجود ندارد، اگر این امر در سیستم اجرایی شهرداری‌ها انجام نشود بسیاری از مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.
فرماندار شهرستان دماوند بیان کرد: نکته قابل توجه این است که برای بودجه‌نویسی باید تیم مشاوره قوی وجود داشته باشد، بودجه عملیاتی نوشتن کار ساده‌ای نیست و مشروط بر مبنای خوب است.

*حجم اقتدار شهرداری‌ها با مسئولیت آنها هم‌خوانی ندارد

در ادامه این نشست، علی شیوا معاون فنی و عمرانی فرماندار شهرستان دماوند اظهار کرد: شهرداران از ایثارگرترین مردم هستند، زیرا حجم اقتدار شهرداری‌ها با مسئولیت آنها هم‌خوانی ندارد.
وی افزود: حدود ۳۰۰ وظیفه برای شهرداری‌ها تعریف شده اما اقتدار لازم برای انجام این مسئولیت‌ها به آنها داده نشده است؛ در واقع راهکار برون‌رفت از مشکلات شهرداری‌ها جذب سرمایه‌گذار است اما تا زمانی که نگاه غالب به شهرداری‌ها حاکی از اعتماد نباشد جذب سرمایه‌گذار امری آسان نخواهد بود.
معاون فنی و عمرانی فرماندار شهرستان دماوند ادامه داد: موضوع دیگر بودجه ناکافی از محل اعتبارات تملک دارایی است، اگر دغدغه جلب درآمد شهرداری‌ها بیشتر از برنامه‌ریزی باشد قاعدتا دچار روزمرگی می‌شوند.
شیوا اضافه کرد: همچنین حجم مطالبات شهرداری‌ها از سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان بسیار زیاد است و به موجب قانون به عنوان دستگاهی اقتصادی تعریف شدند که ایجاد درآمد پایدار و ارائه خدمات کنند.

*عدم وجود املاک در تملک شهرداری‌ها

در ادامه این نشست، محمد رفیعی طباطبایی شهردار آبسرد به بیان برخی موارد پرداخت و اظهار کرد: تاکنون نشست‌های سرمایه‌گذاری در شهر آبسرد برگزار ‌شود و سرمایه‌گذاران متعددی در این خصوص بودند، اما با شرایط اقتصادی حاکم، افراد جسارت لازم را در زمینه مشارکت نداشتند.
وی افزود: همچنین عدم وجود املاک در تملک شهرداری از دیگر موارد حایز اهمیت است، شهر آبسرد متاسفانه در سنوات گذشته در راستای تفکیک املاک در این خصوص اقدامی نداشته است؛ علاوه بر این افرادی به تملک اراضی پرداخته و فعالیت‌هایی تقاضا دارند اما متاسفانه بزرگترین مشکل بخش اداری است.

*شهرداری‌ باید نگاه خود را از تراکم فروشی بردارد

در ادامه این نشست، مهدی کچویی شهردار رودهن اظهار کرد: شرکت پسماند، شرکتی سیاسی است و نه اقتصادی، به نظر می‌رسد که باید ساماندهی آن مدنظر قرار گیرد.
وی عنوان کرد: بحث برون‌سپاری امور شهرداری بسیار ضرورت دارد و باید پیگیری شود که ما امیدواریم در سال ۹۷ این امر را آغاز کنیم؛ شورای سرمایه‌گذاری نیز در رودهن تشکیل شد و خوشبختانه نشست کمیته فنی برگزار می شود.
شهردار رودهن تصریح کرد: شهرداری‌ باید نگاه خود را از تراکم فروشی بردارد زیرا تراکمی وجود ندارد؛ اگر این روند ادامه پیدا کند به امور خلاف قانون منجر می‌شود بنابراین باید قدری نگاه را به سمت سرمایه‌گذاری مشترک برد.
کچویی با بیان اینکه اگر تعامل و هماهنگی بین شهرداران و شوراها وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات مرتفع می‌شود گفت: اگر می‌خواهیم خود را نجات دهیم باید در حوزه سرمایه‌گذاری مشترک وارد شویم؛ همچنین علاوه بر سرمایه‌گذاری‌های مشترک راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نیز در جهت کاهش مشکلات بسیار موثر است.

در ادامه این نشست غلامرضا ذبیحی، رئیس شورای اسلامی شهر دماوند اظهار کرد: یکی از موارد بسیار مهم این است که محور توسعه باید تعریف شود؛ شهر کیلان در زمانی محل تولید صنایع‌دستی بود و شاید بتوان با ۵۰۰ میلیون تومان آن را مجددا احیا کرد و محوری برای اقتصاد باشد.
وی افزود: تا زمانی که بودجه‌های شهرداری عملیاتی نشود به عنوان گاوصندوق خواهد بود زیرا محوری برای آن تعریف نمی‌شودغ همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری علی‌رغم تشکیل شورای سرمایه‌گذاری در طول چهارسال گذشته و برداشتن قدم‌های بزرگ، آفت‌های بزرگی نیز دارد که باید با توجه به شیوه‌نامه ابلاغی انجام شود.
رئیس شورای اسلامی شهر دماوند بیان کرد: اگر ترکیب شرکت به علاوه کارگروه گردشگری و سایر کارگروه‌های فرمانداری تلفیق شود، به نظر می‌آید قدم‌هایی در راستای توسعه برمی‌داریم.

*چهار هتل در دماوند با مجوز مشغول به کار هستند

عباس صفری، شهردار دماوند نیز در این نشست اظهار کرد: در خصوص موضوع سرمایه‌گذاری اولین گام برنامه‌ریزی است، هر شهری قابلیت خود را دارد و نمی‌توان گفت که همه شهرداری‌ها به یک فعالیت مشترک بپردازند .
وی افزود: هم‌اکنون چهار هتل در شهر دماوند جواز دارد و به غیر از مجموعه اسکان دماوند، چهار مجموعه با کارکرد ویژه خود فعالیت می‌کند که می‌توان گفت، هتل آویشن جزو منحصربه فردترین هتل‌ها در کل ایران است.
شهردار دماوند گفت: افراد سرمایه‌گذار در جایی قدم می‌گذارند که به نفع آنها باشد، بنابراین باید برنامه کاملی از شهرها تهیه شود و آنها را در کنار هم قرار دهیم تا برنامه جامعی تهیه کنیم.
صفری تصریح کرد: در شهر دماوند سرمایه‌های خرد به سرمایه‌ای چون پمپ‌بنزین تبدیل شد و ما در حال ثبت شرکت توسعه در دماوند هستیم؛ در واقع سرمایه‌های خرد شهرها باید با هم تجمیع شود به عنوان شرکت توسعه شهرستان کنار هم گذاشته شود با این اتفاق دیگر نیاز نیست به دنبال سرمایه‌گذار باشیم.
وی در خصوص موضوع بازیافت خاطرنشان کرد: اساس‌نامه ای در این خصوص وجود داشت که در دوره‌های قبل حدود سه‌سال معطل مانده بود و خوشبختانه ما توانستیم پس از نشست‌های مختلف افراد را متقاعد به این موضوع کنیم.
شهردار دماوند ادامه داد: در ابتدا قرار بود که بحث بازیافت تنها در حوزه شهرستان دماوند باشد اما به شرق استان تهران تسری یافت و اکنون به عنوان محل دفن شرق استان تهران به شمار می‌رود.
صفری بیان کرد: در نشستی که برگزار شد مصوب گردید که بحث پسماند باید بعضی ارتباطات در استان نیز داشته باشد و از این رو لازم است که فرمانداران نیز حضور داشته باشند که بحمدالله کارهای بسیار خوبی در این خصوص انجام شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن